Кубів доручив створити робочу групу для врегулювання ситуації на ринку туризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів доручив створити робочу групу для врегулювання ситуації на ринку туризму

Казна та Політика
149
Перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів доручив створити робочу групу для розробки законодавчих змін у сфері туризму та врегулювання ситуації на ринку туристичних послуг.
Як повідомила в четвер прес-служба Мінекономрозвитку, 4 липня під головуванням С. Кубіва відбулася нарада щодо врегулювання ситуації, яка виникла в Україні у зв’язку з комерційним конфліктом між туроператорами і авіаперевізниками.
“Водночас, Мінекономрозвитку в рамках чинного законодавства позбавлене дієвих інструментів впливу на гравців туристичного ринку. Тому С. Кубів доручив створити робочу групу, яка розробить пропозиції змін у чинне законодавство”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, планується посилити ліцензійні вимоги до туроператорської діяльності, створити дієвий механізм реалізації цивільної відповідальності туроператора перед туристами, підвищити розмір фінансового забезпечення туроператорів, встановити адміністративну відповідальність суб’єктів турдіяльності за порушення законодавства у сфері туризму та ін

Довідка Finance.ua

  • 30 червня почалися масові затримки та скасування чартерних авіарейсів, в результаті яких близько 1,5 тис. громадян України “застрягли” в Тунісі, Албанії, Грузії.
  • Як повідомила авіакомпанія “Браво”, проблема з доставкою пасажирів і скасуванням рейсів виникла через заборгованість туроператора Oasis у розмірі 25 млн грн.
  • Водночас Oasis назвав цю інформацію недостовірною і поклав відповідальність за зрив польотів на авіакомпанію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас