Євросоюз продовжив економічні санкції щодо Росії ще на шість місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз продовжив економічні санкції щодо Росії ще на шість місяців

Світ
159
Рада Європейського союзу в четвер оголосила про продовження економічних санкцій щодо Росії ще на півроку.
“5 липня 2018 року Рада Євросоюзу продовжила до 31 січня 2019 року економічні санкції, метою яких є окремі сектори російської економіки”, – зазначається в заяві Ради ЄС.
Згідно із заявою, Рада ЄС одностайно і в письмовій формі ухвалила рішення про продовження санкцій відповідно до правил, передбачених для таких рішень.
“Ці заходи спрямовані проти фінансового, енергетичного і оборонного секторів, а також проти сфери продукції подвійного призначення. Спочатку вони були введені 31 липня 2014 року терміном на один рік у відповідь на дії Росії зі дестабілізації ситуації в Україні, а потім були посилені в вересні 2014 року”, – наголошується в заяві.
Економічні санкції передбачають:
- обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для 5 російських фінансових установ з мажоритарною часткою держави в статутному капіталі та їхніх дочірніх підрозділів, в яких ці організації мають мажоритарну частку і які засновані за межами ЄС, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних компаній;
- експортну та імпортну заборону на торгівлю зброєю;
- введення заборони на експорт до Росії товарів подвійного призначення для військових потреб або для російської армії;
- обмеження доступу Росії до окремих технологій і послуг, які мають стратегічне значення і можуть використовуватися для розробки і видобутку нафти.
Офіційне рішення про чергове продовження обмежувальних заходів послідувало за політичною домовленістю лідерів країн ЄС на саміті Євросоюзу 28 червня за підсумками доповіді канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона про стан виконання Мінських угод щодо українського врегулювання.

Довідка Finance.ua

  • 19 березня 2015 року Європейська рада пов’язала строк дії санкцій з повним виконанням Мінських угод.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас