Хакери змогли дізнатися паролі від комп'ютера за тепловими відбитками на клавіатурі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери змогли дізнатися паролі від комп'ютера за тепловими відбитками на клавіатурі

Фінтех і Картки
571
Людські пальці залишають на клавішах клавіатури теплові сліди, чим можуть користуватися хакери і зламати пристрій. Про це пише видання The Bleeping Computer з посиланням на дослідження вчених з Каліфорнійського університету Ірвіна.
Хакери за допомогою тепловізора зможуть дізнатися пароль, який користувач вводив нещодавно на комп’ютері. При цьому для того, щоб зібрати ці дані, хакерам доведеться заздалегідь встановити тепловізори в місцях використання комп’ютерів. Видання зазначає, що це можна зробити, але з таким же успіхом можна підключитися до камер спостереження і подивитися на пароль.
Нещодавно компанія Google розширила можливості свого браузера Chrome, дозволивши користувачам проходити авторизацію на сайтах без використання пароля. Chrome — другий в світі браузер, що підтримує функцію біометричних сенсорів для авторизації після Mozilla, який і запровадив цей стандарт.
На початку квітня експерти помітили, що Google Chrome сканує практично всі файли на комп’ютері на базі Windows, навіть файли у папці «Мої документи». При цьому в розділі «Інформація» браузера Chrome говориться, що сервіс «періодично перевіряє ваш пристрій на предмет виявлення потенційно небажаного програмного забезпечення» з січня 2017 рік
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас