За 10 років статки найбагатших людей Франції зросли втричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 10 років статки найбагатших людей Франції зросли втричі

Світ
769
Загальний фінансовий стан 500 найбагатших людей Франції зріс за останні 10 років в три рази і становить в даний час €650 млрд.
Про це свідчать результати дослідження, проведеного французьким економічним журналом Challenges.
У дослідженні звертається увага на те, що станом на 2018 рік надбання групи найбагатших людей Франції дорівнює майже 30% ВВП країни, тоді як в 2009 році цей показник дорівнював лише 10% від ВВП. Тижневик нагадує, що “показник в €650 млрд ніколи раніше у Франції досягнутий не був”. При цьому експерти вказують і на його стрімке зростання, бо лише за останній рік індекс збільшився на 13%.
Другий рік поспіль рейтинг найбагатших людей Франції очолює Бернар Арно, власник корпорації з торгівлі предметами розкоші – LVMH. Його надбання, спільно з членами його сім’ї, дорівнює €73,2 млрд. Таким чином він виходить не тільки на перше місце у Франції, але і на четверте в світовому рейтингу мільярдерів.
На другому місці з показником в €40 млрд перебувають власники компанії Chanel – брати Ален і Жерар Вертхаймери. За результатами минулого року торговий оборот очолюваної ними компанії склав €8,3 млрд. На третій позиції – власник компанії предметів розкоші Herms Аксель Дюма. Лише ненабагато відстає від нього з показником в €39,6 млрд Франсуаза Бетанкур-Мейер, який володіє найбільшою фірмою з випуску косметики – l’Oreal.
На п’ятому місці в рейтингу – Жерар Мюльє, власник торгової мережі супермаркетів Auchan. Його капітал обчислюється в €38 млрд. Шосте місце – у мільярдера Франсуа Піно, власника концерну Kering – з капіталом €30,5 млрд.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас