Словаччину оштрафували на 1 млн євро за порушення закону ЄС про захоронення відходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччину оштрафували на 1 млн євро за порушення закону ЄС про захоронення відходів

Світ
127
Суд ЄС у Люксембурзі присудив Словаччині штраф за затримку в імплементації закону ЄС про захоронення відходів.
Як повідомляє «Європейська правда», Словаччина повинна виплатити в бюджет ЄС загальний штраф у розмірі 1 мільйон євро і додатково по 5 тисяч євро за кожен день затримки реалізації закону.
Справа стосується словацького сміттєвого полігону на півночі країни, в Жиліной-Поважський Хлемец.
У 2013 році суд ЄС ухвалив, що Словаччина порушує директиву ЄС про захоронення відходів, дозволивши експлуатацію існуючого полігону без плану щодо приведення ділянки у відповідність, і не ухвалив остаточного рішення щодо роботи полігону на основі затвердженого плану.
Три роки потому Словаччина не ухвалила остаточного рішення щодо статусу полігону, тому Єврокомісія звернулася до суду з проханням оштрафувати Словаччину.
Суд визнав, що Словаччина протягом п’яти років не ухвалила остаточного рішення про закриття всієї ділянки полігону і він не був остаточно закритий відповідно до директиви ЄС.
Суд вважає, що порушення Словаччиною своїх зобов’язань здатне вплинути на навколишнє середовище та здоров’я людей. Разом з тим суд вважає, що слід враховувати послідовні зусилля Словаччини щодо забезпечення дотримання рішення суду 2013 року, співпрацю з Єврокомісією і врахування того факту, що з 7 січня 2014 року операції на цьому сміттєвому полігоні були припинені.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас