ЄС оцінює можливість обговорення з країнами-виробниками автомобілів спільних умов торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС оцінює можливість обговорення з країнами-виробниками автомобілів спільних умов торгівлі

Технології&Авто
168
Влада Євросоюзу розглядає можливість проведення переговорів для узгодження спільних умов торгівлі з державами, які є великими виробниками автомобілів, прагнучи запобігти переростанню суперечки з США в повномасштабну торговельну війну, пише газета Financial Times.
Пізніше в цьому місяці у Вашингтоні відбудеться зустріч глави Єврокомісії (ЄК) Жан-Клода Юнкера і президента США Дональда Трампа. У ЄК відзначають, що Ж.-К.Юнкер “ще не вирішив, що буде обговорювати на зустрічі з Трампом”, і “підготує стратегію переговорів в найближчі тижні”.
За даними джерел FT, ЄК вивчає можливість укладення багатосторонньої угоди між найбільшими світовими автовиробниками, включаючи США, Південну Корею і Японію.
Учасники угоди могли б узгодити мита на певне коло продукції, вважають в ЄК.
Така угода стала б розумною відповіддю на претензії американського президента, який вважає, що інтереси США в сфері торгівлі автомобілями ущемляються, а також скоротила б експортні витрати автовиробників з інших держав-учасників угоди.
У червні Д.Трамп пригрозив ввести нові мита за ставкою 20% на імпорт всіх машин з ЄС, якщо європейська влада найближчим часом не ліквідують бар’єри для американського експорту.
Невдоволення Д. Трампа викликає той факт, що мито на імпорт американських автомобілів в ЄС становить 10%, в той час як мито на ввезення європейських машин в США – лише 2,5%.
В ЄС, однак, зазначають, що Д.Трамп ігнорує той факт, що США встановлює більш високі мита на імпорт низки інших товарів, включаючи невеликі вантажівки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас