НБУ розробив рекомендації з управління ризиками в платіжних системах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розробив рекомендації з управління ризиками в платіжних системах

Казна та Політика
159
Національний банк розробив Методичні рекомендації з управління ризиками в платіжних системах, створених банками та небанківськими установами України.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Цей документ підготовлено на підтримку конструктивного діалогу та партнерства з учасниками платіжного ринку та з метою покращення діяльності платіжних систем і зменшення їх ризиковості. Реалізація його норм сприятиме ефективному управлінню ризиками в платіжних системах”, – йдеться в повідомленні.
У НБУ зазначають, що платіжні системи та системи розрахунків відіграють провідну роль в економіці країни, забезпечуючи здійснення суб’єктами економіки переказу коштів і розрахунків за зобов’язаннями, що виникають у процесі економічної діяльності. Надійні та ефективні платіжні системи є запорукою стабільного функціонування фінансової системи та економіки країни загалом.
Водночас сфера платіжних систем належить до однієї з ризикових сфер діяльності. Це, насамперед, пов’язано зі складністю процедур та інструментів, що використовуються платіжними організаціями, високою мобільністю та оперативністю розрахунків, швидким розвитком нових технологій, розвитком систем дистанційного банківського обслуговування тощо.
Можливість виникнення та реалізації ризиків при цьому збільшується, що може негативно впливати на учасників платіжних систем та їх користувачів.
Методичні рекомендації з управління ризиками в платіжних системах, розроблені Національним банком України, враховують кращий міжнародний досвід центральних банків та підходи експертів місій Світового банку та Міжнародного валютного фонду з питань оверсайту платіжних систем.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас