Нафта дорожчає через перебої з лівійськими поставками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає через перебої з лівійськими поставками

Енергетика
188
Ціни на нафту зростають у вівторок на тлі новин про те, що лівійська нафтова компанія NOC оголосила форс-мажор у завантаженні нафти в двох портах.
Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.
Вартість вересневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,58% — до 77,75 долара за барель. Ціна серпневих ф’ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,8% — до 74,53 долара за барель.
Інвестори занепокоєні перспективами пропозиції сировини після того, як у понеділок Національна нафтова компанія Лівії (National Oil Corp., NOC) оголосила форс-мажор через блокування відвантаження сировини з портів Зуетіне і Харіге. При цьому NOC попередила, що видобуток нафти в Лівії може впасти на 850 тисяч барелів на добу, якщо блокада східних портів продовжиться.
На думку трейдерів, думку яких наводить агентство Рейтер, перебої з поставками з Лівії підштовхують ціни на нафту вгору, переважуючи червневе зростання пропозиції сировини з боку країн ОПЕК. За даними агентства, видобуток нафти країн ОПЕК у червні становив 32,32 мільйона барелів на день, що на 320 тисяч барелів на день, або на 1% перевищує травневий показник. Крім того, це найвищий рівень видобутку країнами-членами організації з січня 2018 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас