Мігранти збільшили перекази з Німеччини майже до 18 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мігранти збільшили перекази з Німеччини майже до 18 мільярдів євро

Світ
388
Сума грошових переказів, які мігранти здійснюють своїм родичам в інші країни, суттєво зросла. У 2016 році близько 17,7 мільярда євро було переказано з Німеччини в країни походження мігрантів, що на 6,5 мільярда більше, ніж у 2007 році.
Як повідомила газета Die Welt, Німеччина увійшла до числа країн, звідки здійснюється найбільше переказів.
Вище за Німеччину в цьому списку стоять тільки США, Саудівська Аравія і Швейцарія, повідомляє «Німецька хвиля».
Уряд Німеччини оцінює велику кількість грошових переказів як таку, що “стимулює розвиток”, оскільки гроші в результаті виявляються у людей в країнах, що розвиваються.
До 2030 року намічено скоротити іноді дуже високі витрати за переказами до рівня менш ніж три відсотки.
Представник партії “Альтернатива для Німеччини” (АдГ) Маркус Фронмайєр висловив підозру, що одержувачі соціальних допомог в Німеччині частину своїх грошей також відправляють до родичів в країни походження.
Фронмайєр підкреслив, що розвиток в інших країнах не може проводитися за рахунок німецької соціальної системи. АдН вимагає заборонити мігрантам переказувати в інші країни гроші зі своїх допомог. У партії “Союз-90”/ “зелені” вважають при цьому, що грошові перекази роблять свій внесок у боротьбу з причинами масової міграції.
“Біженці дають життєві перспективи людям у своїх країнах, тим самим утримуючи їх від небезпечного мігрантського шляху до Європи”, – заявив представник “зелених” Уве Кекеріц.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас