Виробництво курятини в Україні вже 10 років не приносить збитків


Виробництво курятини в Україні вже 10 років не приносить збитків

На відміну від інших видів діяльності в сфері тваринництва, виробництво м’яса птиці зберігає свою прибутковість вже 10 років – з 2008 року.

Про це повідомили в Інституті аграрної економіки.

Читайте також: В Україні на 8,8% зменшилося виробництво хліба

Насамперед, це стосується сільськогосподарських підприємств, які забезпечують утримання значного поголів’я і переробку власної виробленої продукції.

У 2008-2009 рр. рентабельність діяльності, пов’язаної з виробництвом та переробкою м’яса птиці, коливалася в діапазоні 2-3%, а вже в 2010-2012 рр. зросла майже в 3 рази – до 6-8%. З 2014 – після істотного зростання цін на курятину на внутрішньому ринку рентабельність виробництва м’яса птиці досягла 18-24%.

Сумарний прибуток від виробництва і переробки м’яса птиці тільки за останні 4 роки перевищив 21,5 млрд грн, або $1 млрд за офіційним курсом НБУ за відповідні періоди.

Так, якщо в 2013 році реалізаційні ціни сільгосппідприємств на м’ясо птиці становили в середньому по Україні 12,2 грн/кг, то в 2017 році вони зросли до 28,3 грн/кг. За темпами зростання ціни на м’ясо птиці випередили ціни на всі інші види тваринницької продукції, крім м’яса ВРХ.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Дивись також
Топ новини
Обговорюють

Читають

В Контексті Finance.ua
Опитування