Дмитро Замотаєв: "Зростає популярність депозитів від 6 місяців" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дмитро Замотаєв: "Зростає популярність депозитів від 6 місяців"

Особисті фінанси
122
Начальник Департаменту роздрібного бізнесу Глобус Банку – про депозитну політику банків.
Зараз більшість банків в Україні дотримується класичного правила: “що коротший депозит, то менша процентна ставка”. Саме тому процентні ставки за депозитами на термін до 3 місяців є найменш привабливими для клієнтів з точки зору максимізації їхніх доходів. Протягом останніх 2 місяців середньоринкові ставки за такими депозитами коливаються в районі 11,5-12% і до кінця літа навряд чи зміняться.
Короткі депозити, як правило, користуються попитом в таких випадках:
- коли клієнти не впевнені в конкретному банку (при первинному розміщенні коштів) або очікують певних потрясінь в економіці в найближчому майбутньому;
- коли клієнти планують здійснити велику покупку і, відповідно, перебувають у стадії накопичення коштів;
- коли клієнти зайняли вичікувальну позицію і планують отримати підвищені ставки від розміщення коштів в кінці року — період максимально щедрих депозитних пропозицій від банків.
Що стосується банку, то короткострокові депозити цікаві в першу чергу тим гравцям, які присутні на ринку кеш-кредитування, а також при ситуації, коли спостерігається планомірне зниження вартості залучених ресурсів, що дозволяє банкам оперативно реагувати на зміну ринкової кон’юнктури.
Короткострокові депозити як інструмент оперативного залучення коштів залишатимуться затребуваним продуктом на ринку як з боку клієнтів, так і окремих банків. Але для останніх цікавішими є депозити на 6 місяців. Тому вони гарантують клієнту вищий дохід – 13-14% річних. При цьому їхня популярність із наближенням другої половини року тільки зростає, що й підтверджується збільшенням середньої прибутковості за цими депозитами з початку травня на 0,5%.
Останнім часом банки, які завжди потребують “довгих” ресурсів, намагаються залучити обережних українських клієнтів вигідними пропозиціями на розміщення депозитів на триваліші терміни (у Глобус Банку, це, наприклад, до 900 днів), пропонуючи їм при цьому вигідніші умови з додатковими бонусами. Як результат, середній термін розміщення депозиту поступово збільшується і дозволяє банку впевненіше планувати свою кредитну політику. Будемо сподіватися, що часи, коли банк вважав “стратегічним” планування з перспективою всього лише на один рік, залишаться в минулому.
Читайте матеріал повністю на сайті www.maanimo.com
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас