День фінансів, 27 червня: стратегія розвитку ПриватБанку, перенесення мобільного номера, ціна очищення банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 червня: стратегія розвитку ПриватБанку, перенесення мобільного номера, ціна очищення банківської системи

626
ТОП-5 заяв середи, 27 червня.
Заява 1: Гройсман назвав ціну очищення банківської системи України. За його словами, очищення банківської системи України коштувало країні 4,5 мільярда євро на тлі великих боргових виплат і військових витрат. При цьому за період 2014-2017 років ФГВФО виплатив вкладникам банків у своєму управлінні майже 90 млрд гривень відшкодування за вкладами.
Заява 2: Названо дату запуску послуги перенесення мобільного номера. Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації визначила дату запуску послуги зі збереження мобільного номера абонента при зміні оператора зв’язку. З початку квітня 2019 року розпочнеться її тестування в мережах операторів. А з 1 травня 2019 послугу обіцяють запустити в комерційну експлуатацію.
Заява 3: Оприлюднено стратегію розвитку ПриватБанку до 2022 року. У Стратегії представлено п’ять ключових моментів розвитку банку. Також зазначено, що до 2022 року в ПриватБанку очікується 8,4 млрд грн прибутку. Присутній і девіз «Банк для тих, хто рухається вперед».
Заява 4: У МЗС назвали умови, за яких Україна погодиться на Північний потік-2. Як каже заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль, якщо російський газопровід “Північний потік-2” буде працювати відповідно до європейського законодавства, його робота не буде шкодити транзиту газу через Україну – тоді такий проект може вважатися прийнятним.
Заява 5: У НБУ вирішили пояснити зниження купівельної спроможності гривні. За даними регулятора, найбільше падіння купівельної спроможності гривні припало на кризові періоди, які супроводжувалися сплесками девальвації та інфляції. Саме в 1996, 1998-2000, 2004 і 2008 роках гривня втратила більшу частину своєї первісної купівельної спроможності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас