Кирило Шевченко: Ми будуємо не «банк добрих порад», а банк максимальної кооперації з бізнесом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кирило Шевченко: Ми будуємо не «банк добрих порад», а банк максимальної кооперації з бізнесом

Фондовий ринок
370
26 червня в Торгово-промисловій палаті України відбувся «Національний форум розвитку МСБ 2018: Час зростати». У заході прийняло участь близько 500 представників малих та середніх підприємств, організацій підтримки бізнесу, уряду, а також міжнародного співтовариства донорів та фінансових установ. Фінансовим партнером форуму виступив державний АБ «Укргазбанк», який презентував один із своїх стратегічних напрямків свого розвитку – всебічне фінансове сприяння сектору МСБ.
Кирило Шевченко: Ми будуємо не «банк добрих порад», а банк максимальної кооперації з бізнесом
«Укргазбанк» – це не «банк добрих порад», а банк максимальної кооперації з бізнесом, який разом з International Finance Corporation спрощує доступ до фінансування для українського малого та середнього бізнесу і сприяє подальшим інвестиціям в економіку України», – акцентував Голова Правління «Укргазбанку» Кирило Шевченко.
За його словами, реалізація проекту з IFC «Стати лідером у сфері банківських послуг для МСБ» матиме значний позитивний вплив на розвиток та рівень конкурентоздатності українського МСБ. «Ця угода спрямована на три речі.
Перше, це здешевлення кредитів. За деякими програмами, які ми фінансуємо, вартість фінансування становить 8-9% річних у гривнях. Це нижче рівня інфляції, тут немає жодних прихованих комісій. Друге – це подовження терміну кредитування. Сьогодні ми можемо сказати, що у нас термін фінансування з деяких ліній з нашими партнерами: з Європейським інвестиційним банком, з IFC становить до п’яти років, і сьогодні ми його продовжили до 7 років. Третє, це робота з можливими каналами дистанційного обслуговування. Вона у нас щойно розпочата. І ще – ми запровадили програми лізингу для малого та середнього бізнесу», – пояснив він.
Кирило Шевченко також додав, що банк розпочав роботу з МСБ у 2015 році, а зараз банк вже має більше ніж 50 тисяч клієнтів – підприємців МСБ.
Керівник Організації економічного співробітництва і розвитку Євразійської програми Вільям Томпсон наголосив, що перш за все Україна потребує швидкозростаючих інноваційних МСБ.
«Ми працюємо з Україною як в економічних, так і соціальних напрямах. Питання розвитку МСБ завжди знаходяться у центрі нашої адже, по-перше, МСБ відіграє ключову роль у розвитку України: це переважна більшість зайнятості, виробництво значної частки ВВП України. Однак, ключова проблема МСБ – це низьке виробництво праці і те, що багато підприємств перебувають «на грані виживання». Україна потребує перш за все критичної маси швидко зростаючих інноваційних МСБ, які здатні створити більше високопродуктивних робочих місць. Насправді, МСБ потребує того, що й будь-який бізнес – стабільних і прозорих умов існування та доступу до світових ринків. Ми дуже підтримуємо реформу з децентралізації, адже саме таким шляхом Україна зможе зробити зі свого культурного, економічного, мовного різноманіття справжню економічну перевагу», – зазначив Вільям Томпсон.
Проблеми та розвиток українського сегменту малого та середнього бізнесу на Національному форумі також обговорювали керівник ОЕСР Євразія Вільям Томпсон, перший радник і керівник відділу програм зовнішньої допомоги у секторі економічної співпраці, енергетики, інфраструктури та довкілля, Представництво ЄС в Україні Йоганнес Баур, керівник проекту EU4Dusiness | FORBIZ Маттіс Халдер, бізнес-омбудсмен Альгідрас Шемета.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас