Прототип вантажівки Tesla Semi має режим автопілота «Шалений Макс» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прототип вантажівки Tesla Semi має режим автопілота «Шалений Макс»

Технології&Авто
1373
Прототип безпілотної електричної вантажівки Tesla Semi має кілька режимів руху, при цьому найбільш агресивний режим автопілота називається «Шалений Макс».
Про це засновник Tesla Ілон Маск розповів у себе в Твіттері.
Видання Engadget припускає, що в режимі «Шалений Макс» вантажівка зможе змінювати смугу при русі частіше, ніж у звичайному режимі. При цьому Tesla Semi ніколи не буде підрізати інші автомобілі, оскільки в автопілот включена базова функція, завдяки якій вантажівка завжди буде поступатися іншим дорогою.
Пілот, який знаходиться у вантажівці, завжди може вручну поставити режим «Шалений Макс».
Журналісти видання зазначають, що не ясно, чи дійде цей режим до фінальної версії вантажівки, чи призначений тільки для тестування максимальних можливостей прототипу автопілота Tesla Semi.
Транспортні компанії, які займаються перевезенням пасажирів або вантажів, все частіше починають вкладати в розробку електричних і навіть безпілотних автомобілів.
Нещодавно компанія Volvo показала першу електричну вантажівку FL Electric, яку можна використовувати в міських умовах — для побутових перевезень та для утилізації відходів. Компанія Mitsubishi Fuso, що належить Daimler, пообіцяла випустити електровантажівку з можливістю дуже швидкої зарядки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас