Порошенко підписав техзакон про створення ВАКС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав техзакон про створення ВАКС

Казна та Політика
322
Президент України Петро Порошенко у вівторок підписав прийнятий раніше Верховною Радою закон “Про створення Вищого Антикорупційного суду” (ВАКС).
“Я прийняв рішення, що саме сьогодні тут ми повинні підписати закон про запуск Антикорупційного суду. Закон, який був проголосований у надзвичайно короткий термін в першому читанні і в цілому”, – сказав П.Порошенко в ході зустрічі з випускниками Київського інституту міжнародних відносин у вівторок у Києві.
Він також заявив, що хотів би, щоб випускники Київського інституту міжнародних відносин висували свої кандидатури на посади суддів Вищого антикорупційного суду.
“Дуже щасливий був би бачити випускників інституту серед кандидатів в судді Вищого антикорупційного суду. Рівень підготовки, я заявляю, достатній, а ще законодавець вписав “наявність міжнародного досвіду”, а у кого міжнародний досвід повинен бути, як не у випускників Інституту?”, – зазначив П.Порошенко.
Верховна Рада схвалила президентський законопроект (№8497) про створення Вищого антикорупційного суду України 21 червня.
Даний закон є технічним і необхідний для початку діяльності ВАКС шляхом виконання вимог Конституції України, закону “Про Вищий антикорупційний суд” і закону “Про судоустрій і статус суддів”.
У документі зазначено, що місцезнаходження, територіальна юрисдикція і статус ВАКС визначаються відповідними законом про Вищий антикорупційний суд, який Верховна Рада прийняла 7 червня поточного року.
Цим же документом парламент доручив Кабінету міністрів України вжити в межах компетенції заходів, пов’язаних зі створенням ВАКС, а Державній судовій адміністрації України – заходів, необхідних для реалізації закону про створення даного суду.
Закон про створення ВАКС набирає чинності з наступного дня після публікації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас