НБУ дозволив органам місцевого самоврядування розміщувати облігації на біржах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив органам місцевого самоврядування розміщувати облігації на біржах

Казна та Політика
155
Національний банк України (НБУ) надає можливість місцевим органам влади розміщувати облігації місцевих позик на фондовій біржі з використанням розрахунків за принципом “поставка цінних паперів без оплати”.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Як повідомляється, досі положення про здійснення депозитарної і клірингової діяльності та забезпечення здійснення розрахунків по операціях з цінними паперами Національним банком України, що регламентує обслуговування депозитарієм Національного банку операцій з розміщення облігацій місцевих позик, передбачало можливість обслуговування розміщення таких позик тільки поза фондовою біржею.
Отже, для розширення можливостей із залучення місцевими органами влади позикових ресурсів Національний банк вніс зміни в цей документ і дозволив обслуговування депозитарієм Національного банку таких операцій.
По-перше, визначено порядок дій депозитарію Національного банку, фондової біржі, емітента та депозитарних установ при розміщенні облігацій місцевих позик на фондовій біржі.
По-друге, врегульовано порядок взаємодії депозитарію Національного банку та фондової біржі при обслуговуванні розміщення облігацій місцевих позик.
По-третє, внесено зміни в план балансових рахунків і перелік депозитарних проводок, завдяки чому розміщення облігацій місцевих позик на фондовій біржі зможе відображатися в системі депозитарного обліку.
Зазначені зміни затверджені постановою правління №70 від 25 червня 2018 до “Про затвердження змін до положення про проведення депозитарної і клірингової діяльності та забезпечення здійснення розрахунків по операціях з цінними паперами Національним банком України”. Вони набирають чинності з 26 червня 2018 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас