Жінки-водії принесуть економіці Саудівської Аравії $90 млрд до 2030 року - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінки-водії принесуть економіці Саудівської Аравії $90 млрд до 2030 року - експерти

Світ
189
Рішення уряду Саудівської Аравії про скасування заборони на водіння автомобіля жінками позитивно позначиться на темпах економічного зростання, додавши до ВВП країни в цілому $90 млрд до 2030 року, пише агентство Bloomberg.
За оцінками його експертів, економічна вигода від цього рішення порівнянна з очікуваним прибутком від IPO нафтової держкорпорації Saudi Aramco, яка може скласти до $100 млрд за найоптимістичнішими прогнозами.
Скасування заборони є однією з найбільш значущих змін в рамках стратегії Vision 2030 проведеної наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Сальманом. Як очікується, цей крок підвищить число жінок, які шукають роботу, збільшить розміри робочої сили, доходи населення і обсяг ВВП.
На даний момент в Саудівській Аравії економічно активні лише близько 20% жінок, тоді як на 2016 рік середній показник для країн Перської затоки становив 42%. Збільшення участі жінок у робочій силі, за оцінками Bloomberg, дозволить підвищити потенціал економічного зростання на 0,9 процентного пункту на рік.
“Жінки матимуть більше прав і можливостей, вони стануть мобільнішими і, думаю, з часом будуть активніше брати участь у житті ринку праці. Тож, вважаю, це рішення сприятиме працевлаштуванню жінок у Саудівській Аравії”, – заявив міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх.
“Вторинним наслідком може стати підвищення попиту на бензин”, – додав він.
Разом з тим у більшості жінок все ще немає водійських посвідчень, і на отримання потрібен час. За оцінками PwC, до 2020 року права можуть отримати близько 3 млн жінок, пише Saudi Gazette.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас