МХП планує включити до складу директорів кіпрського фінансиста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МХП планує включити до складу директорів кіпрського фінансиста

Фондовий ринок
254
Агрохолдинг МХП, один з найбільших у Європі виробників курятини, може призначити ще одним директором кіпрського банкіра і фінансиста кіпріота Крістакіса Таушаніса (Christakis (Takis) Taoushanis).
Як вказано в біржовому повідомленні компанії в понеділок, рада директорів винесла це питання на позачергові збори акціонерів 26 липня.
МХП відзначає, що К.Таушаніс має значний досвід в питаннях банківської справи та фінансів і володіє професійною кваліфікацією і досвідом, необхідними для посади директора компанії.
Згідно зі сторінкою К.Таушаніса в LinkedIn, він народився в 1957 році, закінчив в 1981 році London Business School, потім 4 роки працював в Continental Illinois National Bank of Chicago, 18 років – в HSBC Group і 7 років – в The Cyprus Development Bank Group.
У 2011 році він заснував і в даний час керує компанією TTEG & Associates, яка надає консалтингові послуги різним великим компаніям. К.Таушаніс зазначає, зокрема, що має досвід не виконавчого директора для компаній, зареєстрованих на Кіпрі, і надання консультацій щодо кіпрських проектів/підприємств.
Як вказано його сторінці, серед останніх його компаній в статусі директора – iCFD Cyprus; iSignthis eMoney Cyprus; Raven Russia Group. Раніше він також входив до ради директорів Aker Group (Норвегія); Alliance Reinsurance, Association of Cyprus Commercial Banks і Cyprus Cooperative Bank, де був головою ради; Bank of Cyprus; Capital Intelligence; Forthnet Greece; Louis Plc; Lanitis Bros (Coca Cola Hellenic); Lumier TV; Poalim Real Estate Fund; Thermo Design Engineering.

Довідка Finance.ua:

  • Наприкінці минулого року МХП завершив перереєстрацію з Люксембургу на Кіпр.
  • МХП є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки.
  • Чистий прибуток МХП в 2017 році зріс в 3,3 рази – до $230 млн у порівнянні з 2016 роком, виручка – на 13,4% – до $1,288 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас