Представлено ключ для смартфонів, який дозволить відкривати автомобілі (схема) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено ключ для смартфонів, який дозволить відкривати автомобілі (схема)

Технології&Авто
791
Деякі власники автомобілів вже зараз можуть використовувати свої смартфони як цифровий ключ, здатний розблокувати двері і завести двигун.
Однак організація Car Connectivity Consortium хоче, щоб ця функціональність була доступною практично будь-якому користувачу, незалежно від того, який бренд авто і смартфона він використовує. З такю метою і була розроблена перша версія такого стандарту Digital Key 1.0.
Відповідно до опису на офіційному сайті, підтримка стандарту Digital Key дозволить здійснити такі операції: розблокувати/заблокувати двері; завести двигун; підтвердити особу водія; надати/скасувати цифровий ключ; віддалено поділитися цифровим ключем; обмежити можливості виданого іншому користувачу ключа (наприклад, кур’єр зможе відкрити багажник для доставки, але не зможе завести двигун).
Природно, особлива увага в стандарті Digital Key приділяється безпеці, оскільки будь-яка вада у захисті призведе до викрадення автомобіля або цінних речей із салону. Саме тому обмін даними між смартфоном і автомобілем здійснюється захищеними каналами з використанням NFC і TSM-інфраструктури (Trusted Service Manager).
Представлено ключ для смартфонів, який дозволить відкривати автомобілі (схема)
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас