Аваков закликав митників і поліцію «покласти на стіл державі» 100 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков закликав митників і поліцію «покласти на стіл державі» 100 мільярдів

Казна та Політика
1132
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав правоохоронні органи та Державну фіскальну службу, а також місцеві органи влади за допомогою боротьби з контрабандою «покласти на стіл українській державі» 100 млрд грн.
Про це він заявив на селекторній нараді в Києві.
«Я хочу сказати, що немає «священних корів». Я звертаюся до кожного керівника органів, які тут присутні (генеральний прокурор Юрій Луценко, керівник СБУ Василь Грицак, голова НАБУ Артем Ситник, голова ДФС Мирослав Продан – ред.) – це ніяка не компанійщина. Це не більше ніж сигнал трошки по-іншому подивитися на ситуацію і покласти на стіл українській державі 100 мільярдів гривень», – сказав він.
Зазначимо, 20 червня Кабмін затвердив план боротьби з контрабандою, який передбачає координацію всіх правоохоронних органів і Державної фіскальної служби.
Зокрема, уряд надав право співробітникам Національної поліції цілодобово перебувати на митних пунктах для виявлення порушень. Гройсман назвав найпопулярніші схеми контрабанди, на боротьбі з якими будуть сконцентровані зусилля правоохоронців і уряду: оформлення вантажних автомобілів як порожніх, хоча насправді вони заповнені дорогим товаром; перетин кордону великою групою осіб (так звані «піджаки»), яка частинами переносить партію товару в якості ручної поклажі; підміна документів на товар, що робить його дешевшим реальної вартості; використання так званого «шостого» методу розрахунку митної вартості, який є найменш визначеним і дозволяє приховувати «сірий» імпорт; використання офшорних компаній, коли через симуляцію порушень і подальше рішення суду нібито повертають товар, хоча насправді імпортують його; ввезення низькоякісного пального під видом «Євро-4».
Крім того, глава уряду повідомив про кричущий випадок чорного імпорту нафтопродуктів, коли повний танкер заходить в нейтральні води, з українського берега до нього підпливають невеликі судна і розвантажують його, після чого танкер виявляється практично порожнім і проходить митне оформлення.
За оцінкою уряду, ефективна боротьба з контрабандою дозволить залучити в бюджет близько 100 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас