У Мінінфраструктури повідомили, коли запрацює вантажний термінал в аеропорту "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури повідомили, коли запрацює вантажний термінал в аеропорту "Бориспіль"

Фондовий ринок
152
Існує висока ймовірність, що ще в 2018 році зможе бути запущений новий вантажний термінал в міжнародному аеропорту “Бориспіль”, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян за підсумками проведених 20 червня переговорів з великим міжнародним оператором вантажних авіаперевезень.
“Реалістично: наступного року має запрацювати”, – сказав він на зустрічі в Європейській бізнес-асоціації в Києві в четвер.
Міністр пояснив, що існує три опції для реалізації цього проекту: в одному з терміналів “Борисполя”, на локації “Укроборонпрому” або одному з приватних земельних майданчиків, що прилягають до аеропорту.
За його словами, компанія, з якою велися переговори, планує вивчити всі ці можливості. В.Омелян не став розкривати її назви. Він оцінив обсяг інвестицій в проект у $30-100 млн в залежності від етапності його запуску.
Глава Мінінфраструктури підкреслив, що попит на ці послуги в Україні за останні п’ять років зріс у геометричній прогресії.
“В “Борисполі” фактично відсутній вантажний термінал. Одна “Укрпошта” забила його потужності”, – констатував поточний стан справ міністр.
За його словами, якщо два роки тому аеропорт обробляв тонну вантажу, то зараз 160 тонн на добу.
“За два роки можемо вийти на 100 тисяч тонн за рік. Це величезний бізнес і нові перспективи для України”, – підкреслив В.Омелян.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас