Долар дорожчає через побоювання торгової напруженості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає через побоювання торгової напруженості

Валюта
617
Долар США в четвер дорожчає по відношенню до всіх основних валют розвинених країн на тлі побоювань торговельних суперечок США з Китаєм, що знову посилилися.
Тим часом міністр торгівлі США Вілбур Росс заявив Сенату, що ні США, ні Китай не хочуть торговельної війни. А президент США Дональд Трамп пообіцяв підписати нові торгові угоди з низкою країн, не уточнивши, про які саме держави йдеться.
Курс євро до долара склав на 8:55 МСК 21 червня $1,1557 у порівнянні з $1,1568 на закриття попередньої сесії, за яку євро подорожчав на 0,2%.
Вартість американської валюти щодо єни підвищилася в четвер на 0,3% – до 110,68 єни. Євро в парі з японською нацвалютою додав 0,2% і коштував 127,92 єни.
“Торгова напруженість і розбіжність грошово-кредитної політики США та інших країн світу прискорюють зміцнення долара”, – відзначає валютний стратег з країн Азії в Commonwealth Bank of Australia в Сінгапурі Енді Цзи.
На форумі Європейського центрального банку (ЄЦБ) в Португалії голови провідних центробанків світу попередили про згубний вплив торговельних конфліктів на світову економіку та фінансові ринки.
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл, який виступав у середу, закликав не перебільшувати сигнали про можливий перегрів ринку праці та наголосив, що центробанк США не очікує різкого посилення інфляції в результаті низького безробіття і високого попиту на робочу силу.
Він також заявив про збереження вагомих аргументів на користь поступового підвищення процентних ставок у США.
Банку Японії слід уважно відстежувати ризики, які можуть послабити інфляцію в країні, заявив в четвер один з керівників ЦБ Юкітосі Фуно. Він пообіцяв, що найближчим часом японський центробанк збереже “ультрам’яку” грошово-кредитну політику.
Ю. Фуно, як і його колеги з інших центробанків, стурбований високою невизначеністю, пов’язаною зі світовою торгівлею.
Індонезійська рупія різко подешевшала в перший день відновлення торгів на місцевому ринку після тривалих свят (з 8 по 20 червня). Центральний банк Індонезії (центробанк) був змушений провести інтервенцію на валютному ринку та ринку облігацій через найбільш значне падіння рупії з листопада 2016 року, повідомляє агентство Bloomberg.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас