Рада прагне посилити боротьбу з ухиленням від повернення кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прагне посилити боротьбу з ухиленням від повернення кредитів

Особисті фінанси
32
Верховна Рада прийняла за основу проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування”. Як зазначає Економічна правда, метою законопроекту зазначено стимулювання кредитування. Законопроект покликаний усунути схеми незаконного виведення майна з-під обтяження кредитора, спростити процес і зменшити витрати боржників і кредиторів при врегулюванні боргу позасудовим шляхом, врегулювати прогалини щодо погашення кредитів в процесі успадкування.
Зокрема, пропонується, що в разі зміни зобов’язань по кредиту без згоди поручителя, внаслідок чого збільшився обсяг відповідальності боржника, такий поручитель несе відповідальність за порушення зобов’язання боржником виключно в обсязі, який існував до такої зміни зобов’язання.
У той же час пропонується чітко встановити, що поручительство припиняється повним виконанням основного зобов’язання або якщо кредитор протягом терміну загальної позовної давності не пред’явить позову до поручителя.
Також уточнено процес позасудового врегулювання іпотечних кредитів.
Пропонується залишити в силі норму Цивільного кодексу, якою встановлюється, що у разі застосування змінюваної процентної ставки у кредитному договорі повинен визначатися максимальний розмір процентної ставки.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас