МВФ очікує від Києва правок до закону про Антикорупційний суд - Лагард — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ очікує від Києва правок до закону про Антикорупційний суд - Лагард

Казна та Політика
1378
Ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд (ВАКС) є значущим кроком у боротьбі з корупцією, тепер важливо оперативно заснувати новий судовий орган і відновити норму про його повноваження, зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард в проведеній напередодні розмові з президентом України Петром Порошенком.
“Ми досягли згоди в тому, що зараз дуже важливим є невідкладне прийняття парламентом додаткового закону, поданого президентом, який дозволить безпосередньо сформувати суд. Не менш важливим є відновлення підтриманих в першому читанні норм щодо розгляду Вищим антикорупційним судом всіх справ у своїй юрисдикції, включаючи всі нові апеляції на відповідні рішення судів першої інстанції”, – наведені її слова в релізі Фонду у вівторок.
Глава МВФ також відзначила досягнення домовленості з главою держави про продовження тісної співпраці, в тому числі з урядом, для своєчасного виконання цих, а також інших передумов, насамперед тих, що стосуються цін на газ і дотримання граничного дефіциту держбюджету.
“Це є критично важливим для завершення поточного перегляду програми, яку підтримує МВФ”, – підкреслила К.Лагард
Глава МВФ подякувала президенту за його особистий внесок, завдяки чому закон був прийнятий, а також схвалила прагнення глави держави забезпечити введення суду в дію до кінця поточного року.
“Я дуже натхнена прийняттям українським парламентом закону про Вищий антикорупційний суд України, що є дуже важливим кроком у боротьбі з корупцією. Новий закон відкриває шлях для створення незалежного і сильного антикорупційного суду, який приєднається до чинних інститутів (Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура) для забезпечення відповідальності та правосуддя, якого вимагажє народ України від держслужбовців”, – сказала К.Лагард.

Довідка Finance.ua

  • Верховна Рада 7 червня ухвалила закон про Антикорупційний суд. Це рішення було однією з умов МВФ для отримання Україною чергового траншу.
  • Раніше повідомлялося, що Фонд перевірить текст документа, щоб переконатися, що редакція нового закону відповідає прописаним у програмі фінансування вимогам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас