Новітні моделі розрахунків зможуть протестувати всі бажаючі - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новітні моделі розрахунків зможуть протестувати всі бажаючі - ДФС

Казна та Політика
484
Застосування новітніх моделей розрахунків у рамках пілотного проекту e-Receipt відбуватиметься паралельно з діючою системою. У ДФС кажуть, що всі бажаючі зможуть долучитися до їх тестування.
Про це повідомляє прес-служба відомства за результатами засідання Громадської ради Державної фіскальної служби України за участю очільника відомства Мирослава Продана.
“Застосування новітніх моделей у рамках пілотного проекту (e-Receipt. – Ред.) відбуватиметься паралельно з діючою системою. Взяти участь у проекті зможуть усі бажаючі, саме з їх допомогою ДФС зможе удосконалити систему, виявити проблемні моменти та їх усунути. Мирослав Продан закликав громадськість також активно долучитися до цієї роботи”, – йдеться у повідомленні ДФС.
Зазначається, що підприємці підтримали новацію, яку незабаром втілюватиме ДФС у рамках пілотного проекту e-Receipt і яка стане альтернативою касовим апаратам.
“Існуюча на сьогодні система реєстрації та обліку реєстраторів розрахункових операцій є недосконалою, оскільки доволі обтяжлива, незручна та високовартісна для платника податків. … Саме тому ДФС пропонує альтернативу касовим апаратам – мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші сучасні засоби комунікації, які бізнес зможе використовувати замість традиційних реєстраторів розрахункових операцій”, – сказав Продан.

Довідка Finance.ua

  • У червні уряд схвалив ініціативу щодо спрощення застосування реєстраторів розрахункових операцій, яка дозволяє не тільки зняти додаткові фінансові та часові навантаження на бізнес, а й зробити важливий крок у боротьбі з сірим імпортом, контрабандою та нелегальною торгівлею.
  • Нова пропозиція ДФС і уряду передбачає онлайн-реєстрацію через телефон або планшет, відсутність підтверджувальних документів, відсутність абонентської плати і використання електронного чеку з QR-кодом, який буде автоматично вноситися в реєстр, доступний в електронному кабінеті платника податків.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас