День фінансів, 15 червня: платні автобани від китайців, захист клієнтів Привату від шахраїв, перевірка оцінювачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 червня: платні автобани від китайців, захист клієнтів Привату від шахраїв, перевірка оцінювачів

519
П’ятниця, 15 червня. Екватор червня приготував такі події:
Захист для клієнтів ПриватБанку. Один з найпопулярніших банків в Україні запустив нову технологію захисту від карткового шахрайства. Як зазначили в ПриватБанку, нова система дозволить у разі підозри на скімінг або виявлення інших загроз шахрайства з використанням банківських карток не блокувати картки клієнта.
Відповідь Трампу. Країни Євросоюзу підтримали введення мит на товари з США. Цей захід стане відповіддю на введення Штатами мит на сталь і алюміній з ЄС. Йдеться про введення мит на американську продукцію на суму 2,8 мільярда євро.
Платні автобани від китайців. Китайські компанії готові вже в найближчий рік-два вкладати кошти в будівництво платних автобанів в Україні. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян. При цьому, як зазначають в самому міністерстві, питання тільки в тому, як багато таких доріг буде побудовано. У Європі, наприклад, це 5-7% від загальної кількості магістралей.
Оцінка оцінювачів. ФДМ запускає оновлену Єдину базу даних оцінки нерухомості та вводить електронний модуль оцінки. Тепер кожен звіт оцінювача буде автоматично проходити електронну перевірку. Укласти фіктивний договір купівлі-продажу квартири в центрі Києва за 200 тис. грн не вдасться, стверджують у Фонді державного майна.
Підвищення без друку. Як каже віце-прем’єр Павло Розенко, в Україні до кінця 2018 року мінімальну заробітну плату підвищать як мінімум до рівня 4200 грн. При цьому Розенко впевнений, що друкувати гроші для такого кроку не знадобиться, а саме підвищення мінімальної зарплати не вплине на рівень інфляції в Україні. Зазначимо, згідно із рекомендаціями Міжнародної організації праці, мінімальна зарплата має становити близько 60% середньої.
Завдяки економії. Ще один міністр (на цей раз міністр соцполітики України Андрій Рева) запевняє, що Кабмін готує нові правила субсидій для мешканців багатоповерхівок. “Соціальні нормативи поступово наближаються до норм фактичного споживання. За останні чотири роки споживання газу скоротилося на 5 млрд куб м на рік. Це дуже велика цифра, яка спростовує твердження, що система субсидій не спонукає людей до економії”, – сказав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас