День фінансів, 14 червня: договір з Hyperloop, відповідальність паркувальників, чиновники під прицілом ДБР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 червня: договір з Hyperloop, відповідальність паркувальників, чиновники під прицілом ДБР

475
Четвер, 14 червня. Ніколи не кажіть «ніколи».
Мрія про Договір з Hyperloop. Міністерство інфраструктури і компанія Hyperloop transportation technologies домовилися про співпрацю в сфері технологій вакуумного поїзда Hyperloop. Володимир Омелян сподівається на відкриття найближчим часом R&D-центру та Дата-центру в Україні.
Чиновників ловити не будуть. У вересні почне свою роботу Державне бюро розслідувань. Як зазначає керівник ДБР з обнадійливим прізвищем Труба (Роман Труба – ред.), Державне бюро розслідувань буде займатися розслідуванням всіх кримінальних проваджень щодо чиновників високого рангу, правоохоронців та суддів, крім тих, якими вже займаються в НАБУ.
Дешевий Алкоголь в Україні. Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв. Зокрема, пропонується підвищити ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби на 12,4-19,6%; віскі, ром і джин на 12%; коньяк (бренді) на 6,6-9,5%, вина на 4,5-13,5%.
Парковка «Зберігання» авто. Депутати Верховної Ради хочуть внести суттєві поправки в закон «Про парковку», ще до набрання ним чинності. Зокрема, йдеться про внесення змін у суть поняття «послуги парковки». Так, законопроект №8423 пропонує покласти на паркувальників відповідальність не тільки за непроникнення в транспортні засоби сторонніх осіб, але і за їх збереження і цілісність.
Законні Вимоги щодо Rozetka. Власник Розетки Владислав Чечоткін повідомив на своїй Facebook-сторінці, що московська компанія «Бренд Монітор» звернулася до реєстратора домену rozetka з вимогою заблокувати домен з відсиланням до порушення російського законодавства. Сам Чечоткін каже, що дане звернення – пряма антиреклама закону про національний принцип вичерпання прав на ТМ, який хочуть прийняти в Україні.
Підвищити не можна Помилувати. Підвищення вартості проїзду до 8 грн в громадському комунальному транспорті з 14 липня може і не статися. У середу на засіданні комісії Київради з питань транспорту проголосували за проект рішення про заборону підвищення тарифів до впровадження єдиного квитка і проведення незалежного публічного аудиту “Київського метрополітену” і “Київпастрансу”.
Не Залежність від США. Подальше посилення монетарної політики США збільшить ризики значного відтоку капіталу з країн, що розвиваються, включаючи Україну, кажуть в Національному банку України. Як йдеться в черговому звіті НБУ про фінансову стабільність, ці ризики для України будуть значно посилювати необхідність вийти на ринок зовнішніх запозичень.
Обнадійливі Наступні тарифи. НКРЕКП на засіданні 14 червня схвалила проект постанови про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії КП “Київтеплоенерго” і відпуск електричної енергії та для ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Тут можна ознайомитися з тарифами, що за планом наберуть чинності з 1 серпня 2018 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас