Олена Дмітрієва: "У "Глобусі" позичальник у 95% випадків отримує позитивне рішення" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олена Дмітрієва: "У "Глобусі" позичальник у 95% випадків отримує позитивне рішення"

Особисті фінанси
25
Заступник Голови Правління Банку відповіла на питання про тенденції на іпотечному ринку порталу Maanimo
- У першому кварталі ринок іпотечного кредитування в Україні трохи пожвавився, що призвело до невеликого зниження процентних ставок. Наскільки стійка ця тенденція?
Процентні ставки за іпотечними кредитами безпосередньо залежать від вартості ресурсів. У першому кварталі ставки за депозитами трохи знизилися, що й стало основною причиною зменшення ставок за іпотечними кредитами. Крім того, окремі банки, в тому числі і Глобус Банк, запустили спільно з забудовниками нові програми кредитування на первинному ринку. А в таких програмах процентна ставка на перший рік, як правило, дуже низька.
- Чому навіть при зниженні процентної ставки вимоги до фізичних осіб для отримання кредиту залишаються жорсткими? Чи можна сподіватися на лібералізацію вимог? Від чого це залежить?
Я не вважаю, що зараз жорсткі вимоги до фізичних осіб при отриманні іпотечного кредиту. У Глобус Банку позичальник у 95% випадків отримує позитивне рішення. Головні критерії при ухваленні рішення — хороша кредитна історія і наявність початкового внеску на купівлю квартири.
- Найкращі пропозиції в цьому сегменті ринку досі пропонують державні банки. У чому могли б бути конкурентні переваги приватних фінустанов, крім розміру процентної ставки?
Державні банки кредитують, в основному, купівлю квартир на вторинному ринку. Приватні банки більше спеціалізуються на первинному ринку, спільно з забудовниками вибудовуючи цікаві кредитні пропозиції для клієнтів.
Серед конкурентних переваг таких програм (крім відсоткової ставки, що наближається до нуля):
- можливість інвестувати в купівлю квартир на початковій стадії будівництва, коли вартість майбутнього житла мінімальна;
- оформлення в заставу іпотеки майнових прав на майбутню квартиру;
- перевірка банком фінансового стану забудовника і всіх дозвільних документів на будівництво.
Оригінал матеріалу читайте тут https://news.maanimo.com/finance/chto-proishodit-na-ipotechnom-ryinke-ukrainyi-17876
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас