НБУ ініціює надання права третім особам здійснювати ідентифікацію при відкритті рахунків банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ініціює надання права третім особам здійснювати ідентифікацію при відкритті рахунків банку

Казна та Політика
497
Національний банк ініціює надання права третім особам здійснювати ідентифікацію та верифікацію фізичних осіб при відкритті рахунків у банку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Відповідні норми містить проект постанови правління НБУ “Про затвердження змін до інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах”.
Підкреслюється, що цей документ розроблено з метою вдосконалення системи ідентифікації і верифікації фізичних осіб та відповідно до вимог п. 5 ст. 9 закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення”.
Зокрема, проектом передбачається надання банкам права на підставі договору доручення з банком, який є абонентом-ідентифікатором, при відкритті рахунку використовувати інформацію про ідентифікаційні дані клієнтів – фізичних осіб, отриману за допомогою єдиної національної системи електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID Національного банку в порядку, визначеному нормативно-правовими актами НБУ з питань фінансового моніторингу та функціонування системи BankID.
Крім того, проект передбачає доручення юридичним особам-резидентам, фізичним особам-підприємцям – резидентам і фізичним особам-резидентам (агентам) на договірній основі здійснювати ідентифікацію та верифікацію клієнтів банку – фізичних осіб у порядку, визначеному нормативно-правовим актом Національного банку з питань фінансового моніторингу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас