Долар дорожчає до ієни, дешевшає до євро перед завершенням засідання ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає до ієни, дешевшає до євро перед завершенням засідання ФРС

Валюта
204
Курс долара США в ході торгів у середу помірно зміцнюється до ієни, але знижується в парі з євро в очікуванні завершення червневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС).
Вартість єдиної європейської валюти перебуває на вказаний час в районі 130,11 ієни в порівнянні з 129,64 ієни в попередній робочий день. Курс долара становить 110,51 ієни проти 110,37 ієни у вівторок.
Індекс WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, опустився на 0,06%.
Переважна більшість аналітиків прогнозують, що Федрезерв підвищить базову процентну ставку на червневому засіданні до 1,75-2% річних з нинішніх 1,5-1,75%.
Крім того, після завершення засідання представники американського ЦБ опублікують нові щоквартальні макроекономічні прогнози і оновлений прогноз щодо подальшої траєкторії процентних ставок. Потім голова ФРС Джером Пауелл проведе свою другу прес-конференцію з моменту вступу на посаду в лютому.
Багато експертів очікують, що Федрезерв поліпшить прогнози зростання споживчих цін і економіки в цілому, а також може збільшити прогноз числа підвищень ставки в 2018 році до чотирьох (включаючи березневе і червневе) на тлі прискорення інфляції та активного підйому на ринку праці.
Крім того, пізніше на поточному тижні відбудуться засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Банку Японії. Економісти в цілому не очікують зміни грошово-кредитної політики в єврозоні та Японії, проте глава ЄЦБ Маріо Драгі може дати сигнал про завершення програми викупу активів в поточному році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас