Громадські активісти виявили сильні порушення умов роботи на китайському заводі Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадські активісти виявили сильні порушення умов роботи на китайському заводі Amazon

Фондовий ринок
352
Некомерційна організація China Labor Watch виявила на заводі Foxconn в китайській провінції Хунань порушення в умовах роботи співробітників. Саме на цьому заводі збираються пристрої Amazon: колонки Amazon Echo і електронні книги Kindle.
China Labor Watch виявила, що 40% співробітників заводу працюють за тимчасовим контрактом, що порушує законодавство Китаю на 10%. Крім того, понаднормові на заводі оплачуються як звичайні години – $2,26 за годину, а за місяць співробітники працювали на 100 годин довше, ніж передбачалося, а деякі були на заводі по 14 днів поспіль.
Компанія Foxconn оголосила, що проведе власні розслідування на основі даних China Labor Watch. «Якщо це підтвердиться, буде вжито негайних заходів щодо приведення діяльності фабрики у відповідність з правилами трудового розпорядку», – йдеться в заяві Foxconn.
Amazon ще в березні 2018 року перевіряла діяльність заводу, після чого представники компанії заявили, що стурбовані ситуацією на цьому виробництві.

Довідка Finance.ua

  • Foxconn виробляє смартфони та іншу електроніку для великих ІТ-компаній, включаючи Apple, Sony і Blackberry. Більша частина виробничих площ розташовується в Китаї, де на заводах Foxconn працює близько 1 млн осіб.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас