Мінрегіонбуд пропонує будувати багатоповерхівки без сміттєпроводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіонбуд пропонує будувати багатоповерхівки без сміттєпроводів

Нерухомість
524
У Міністерстві регіонального розвитку та будівництва пропонують найближчим часом скасувати обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе в Facebook.
За його словами, така пропозиція міститься у змінах до державних будівельних норм.
“Допоки в Україні будуть обов’язково проектуватися сміттєпроводи, то цивілізована система сортування сміття не запрацює. Сміттєпроводи в багатоповерхівках – пережиток радянського минулого, який сьогодні не має нічого спільного з відповідальним поводженням з відходами та дбайливим ставленням до екології та природи взагалі”, – написав Парцхаладзе.
Він зазначив, що це жахлива антисанітарія, сморід і бруд через нерегулярне чищення сміттєпроводів і тому, що люди викидають в них все що завгодно.
“Замість знайомих всім сміттєпроводів можна використовувати, наприклад, підземний або вакуумний спосіб збирання сміття. Це буде сприяти чистоті в житлових будинках, населених пунктах і поліпшенню екологічної ситуації”, – написав Парцхаладзе.
Він розповів, що згідно із змінами необхідність влаштування сміттєпроводів у житлових будинках визначається з урахуванням прийнятої в населеному пункті системи поводження з відходами.
При цьому у спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та літніх людей обов’язкова норма з проектування сміттєпроводів буде збережена.
Парцхаладзе повідомив, що зміни до ДБН будуть затверджені найближчим часом і набудуть чинності через 3 місяці після опублікування.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас