Мінрегіон вводить незалежний інженерний контроль у будівництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон вводить незалежний інженерний контроль у будівництві

Нерухомість
1049
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прийняло державний стандарт про оплату послуг незалежного інженера-консультанта для впровадження незалежного інженерного контролю в будівництві, повідомила прес-служба відомства.
“Інженер-консультант – ключова фігура для реалізації інвестиційних проектів, його професія користується попитом у більшості високорозвинених країн світу. Для нас це можливість впроваджувати якісні проекти європейського рівня завдяки незалежному контролю якості робіт і ефективного використання коштів. Тому ми повинні створювати всі умови для їх роботи в Україні”, – зазначив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.
За даними прес-служби, прийнятий міністерством ДСТУ дозволяє замовнику будівництва виділяти до 3% кошторису на залучення незалежних інженерів-консультантів.
Як нагадали в Мінрегіоні, незалежний інженер-консультант займається підбором постачальників і підрядників, керує будівництвом на майданчику і супроводжує проект на всіх стадіях. Водночас, незалежний інженер несе відповідальність за дотримання норм законодавства в частині делегованих замовником повноважень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас