Набув чинності закон про відтермінування нововведень у ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набув чинності закон про відтермінування нововведень у ЖКГ

Казна та Політика
1029
В Україні набув чинності закон № 2454-VIII, яким відклали введення в дію норм закону про житлово-комунальні послуги про водопостачання, електрику, газ та поводження з відходами. Документ опублікували в офіційній парламентській газеті “Голос України”.
Закон про житлово-комунальні послуги – про право споживача укладати договори з постачальником послуги – мав набути чинності 10 червня цього року. Але уряд не встиг підготувати всі підзаконні акти, введення норм в дію довелося відкласти.
Отже, норми закону про комунальні послуги щодо води, тепла, електрики, газу та поводження з відходами набудуть чинності з 1 травня 2019 року, після завершення опалювального сезону.
Разом з цим, сьогодні вводиться в дію послуга з управління багатоквартирним будинком.
На 1 серпня 2020 року перенесли початок дії норми про штрафи для компаній за порушення термінів встановлення лічильників на тепло, гарячу і холодну воду.
Крім того, людям, які будуть встановлювати лічильники, відшкодують витрати за допомогою пільг і субсидій. Це забезпечують зміни до закону “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас