Приватбанку відмовили у стягненні з "1+1 Продакшн" мільйонного боргу перед УЄФА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанку відмовили у стягненні з "1+1 Продакшн" мільйонного боргу перед УЄФА

Фондовий ринок
282
Верховний Суд відмовив Приватбанку у стягненні з іноземного підприємства “1+1 Продакшн” (входить в “1+1 медіа”) боргу перед УЄФА на 1,601 мільйона євро.
Таке рішення суд ухвалив 30 травня.
У 2015 році Приватбанк надав дві гарантії кіпрської компанії TV Media Planet Limited по її фінансовими зобов’язаннями на 1,6 млн євро перед Союзом європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Зобов’язання виникли в результаті отримання телевізійних прав на трансляцію матчів футбольних єврокубків каналами медіахолдингу “1+1”.
За умовами договорів, гарантії діяли до 20 грудня 2016 року.
Компанія “1+1 Продакшн” надала в заставу Приватбанку майно, яке знаходиться в Києві, по вул. Кирилівська, 23 (мова йде про обладнання). 19 грудня 2016 року, після введення тимчасової адміністрації, Приватбанк отримав від УЄФА два вимоги по платежах за гарантіями на 1,03 млн євро і 571,8 тис. євро.
У свою чергу банк зажадав від TV Media Planet Limited поповнити рахунок на зазначену суму. Оскільки компанія рахунок так і не поповнила, Приватбанк зажадав у судовому порядку стягнути з неї заборгованість на 1,6 млн євро.
Рішенням Господарського суду Києва від 5 жовтня 2017 року, залишеним в силі Київським апеляційним судом 17 січня 2018 року, Приватбанку було відмовлено у стягненні.
Суд першої інстанції констатував, що банк не надав доказів того, що зробив платежі на користь УЄФА, в результаті чого у банку могло виникнути право вимоги до “1+1 Продакшн”.
Крім того, суд звернув увагу, що, відповідно до підписаних договорів, гарантія втрачає силу не пізніше ніж 20 грудня 2016 року. Оскільки в цей час в банку працювала тимчасова адміністрація, то, за висновком суду, навіть у разі отримання коштів від TV Media Planet Limited Приватбанк в силу законодавчих обмежень не повинен був робити платіж на користь УЄФА.
Верховний Суд залишив в силі рішення попередніх інстанцій, відмовивши Приватбанку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас