Хакер стверджує, що заробив 120 000 доларів за тиждень, виявляючи баги EOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакер стверджує, що заробив 120 000 доларів за тиждень, виявляючи баги EOS

Фінтех і Картки
943
Проблеми безпеки можуть знищити навіть найбільші платформи, незалежно від того, що їх оцінюють у мільярди доларів.
Ось чому блокчейн-проект EOS, який зібрав 4 мільярди доларів США під час ICO, призначив винагороду в 10 000 доларів США за виявлення помилок у своєму коді, що описуються як «унікальні помилки, які можуть призвести до збою, підвищення привілеїв чи недетермінованої поведінки в смарт-контрактах. Один з «шукачів» стверджує, що йому вдалося заробити 120 000 доларів всього за тиждень.
Голландський етичний хакер* Гвідо Вранкен виявив кілька помилок, як спочатку стверджувалось у Twitter-акаунті іншого етичного хакера Джона Боттаріні, їх було вісім, проте пізніше Гвідо уточнив, що насправді виявив 12 — на загальну суму 120 000 доларів США, на що йому знадобилося близько тижня. Вракен також раніше повідомляв про помилки в Ethereum, Ripple і Stellar.
Гвідо навіть поділився в Reddit, що EOS запропонував йому постійну посаду невдовзі після того, як він повідомив про уразливості мережі. Раніше у компанії Block.one була виявлена «серія епічних вразливостей» її платформи. Баги знайшла китайська компанія Qihoo 360, що займається інтернет-безпекою.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас