НАБУ пропонує змінити процедуру банкрутства фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ пропонує змінити процедуру банкрутства фізосіб

478
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) пропонує при підготовці до другого читання у Верховній Раді проекту Кодексу щодо процедур банкрутства (№ 8060) змінити процедуру банкрутства фізичних осіб, повідомила виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.
За словами О.Коробкової, НАБУ пропонує, щоб процедуру банкрутства фізичної особи міг ініціювати лише боржник – фізична особа. До подачі заяви про банкрутство боржник повинен подати декларації з його майновим станом і його сім’ї за останні три роки. Якщо зазначена інформація виявиться недостовірною – боржник втрачає можливість звільнитися від зобов’язань.
Пропонується також встановити верхню межу заборгованості для ініціювання процедури відновлення платоспроможності/банкрутства (близько 6 млн грн) і термін (наприклад, п’ять років після визнання особи банкрутом), протягом якого така особа не може повторно ініціювати стосовно себе процедуру банкрутства. Це виключить можливість для боржників, які є поручителями великого бізнесу і кінцевими його бенефіціарами, “обнулити” свої зобов’язання перед кредиторами.
Проект Кодексу щодо процедур банкрутства також обов’язково повинен передбачати обмеження в частині банкрутства фізичних осіб. Наприклад, після визнання банкрутом фізична особа протягом п’яти років не може без вказівки інформації про банкрутство брати на себе зобов’язання за договорами позики і кредитними договорами, укладати договір поруки, передавати майно в заставу, обіймати керівні посади в державних органах, які потребують підтвердження бездоганної ділової репутації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас