День фінансів, 7 червня: з Антикорупційним судом, але без Данилюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 червня: з Антикорупційним судом, але без Данилюка

502
У четвер, 7 червня: були прийняті важливі рішення як в Україні, так і за її межами:
Депутати звільнили Данилюка з поста міністра фінансів. Раніше Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вніс подання на його звільнення. Підставою подання став лист Данилюка послам країн “Великої сімки”.
Верховна Рада України прийняла президентський закон про Вищий антикорупційний суд. За це рішення проголосували 315 народних депутатів з 382. Деталі нового закону читайте тут.
НКРЕКП повідомив, чи підвищать тариф на електроенергію. Про це розповіла глава регулятора Оксана Кривенко, яку було обрано на посаду глави НКРЕКП 6 червня.
Україна готується до нульового транзиту після будівництва “Північного потоку-2”. Україна розглядає можливість використання підземних газових сховищ в якості так званого газового хабу. Про це заявила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталія Бойко.
Рада ЄС ввела нові правила по боротьбі з відмиванням грошей. Рада ЄС на рівні послів підтвердила домовленість болгарського головування і Європарламенту щодо нових правил застосування кримінального права для боротьби з відмиванням грошей. Нові правила передбачають за відмивання грошей максимальний тюремний термін 4 роки. Крім того, на порушників можуть бути накладені додаткові санкції.
Опитування продемонструвало, яка гарантована сума відшкодування депозитів влаштує українців. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за результатами опитування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) констатує, що українці виступають за підвищення гарантованої суми відшкодування вкладів до 1 млн гривень. До речі, якщо ви хочете порівняти найвигідніші ставки і пропозиції ринку, рекомендуємо скористатися сервісом від Finance.ua. Більше того, завдяки програмі «Бонус до депозиту» від Finance.ua вас чекає вагоме підвищення процентної ставки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас