Засновники WhatsApp позбавилися акцій Facebook на $1,3 млрд після того, як залишили компанію - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновники WhatsApp позбавилися акцій Facebook на $1,3 млрд після того, як залишили компанію - WSJ

Фондовий ринок
676
Засновники WhatsApp Ян Кум і Брайан Ектон пішли з Facebook і позбавилися винагороди в розмірі $1,3 млрд, що могли одержати, якби допрацювали в компанії до листопада 2018 року.
Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
Мова йде про акції, які вони могли отримати після завершення контракту в листопаді. Ектон пішов із Facebook у вересні 2017 року і, за даними видання, втратив близько $900 млн. Кум залишив компанію в травні 2018 року і втратив $400 млн.
Відзначається, що засновники WhatsApp пішли з компанії через розбіжності з керівництвом Facebook.
Протягом останніх років у дуету WhatsApp Яна Кума і Брайана Эктона були постійні розбіжності з Цукербергом і головним операційним директором Шеріл Сендберг, яка хотіла швидше окупити $22 млрд, витрачені в 2014 році на купівлю WhatsApp.
Засновники WhatsApp — противники реклами і завжди виступали за недоторканність даних користувачів. У 2016 році в месенджері WhatsApp з’явилося наскрізне (end-to-end) шифрування, яке передбачає, що ніхто в Facebook або поза компанією не може одержати до неї доступ. Водночас Facebook з моменту свого запуску в 2004 році використовує дані про користувачів і їхні дії для таргетування реклами.
У 2014 році засновник і голова Facebook Марк Цукерберг запевнив засновників WhatsApp, що компанія не планує розміщувати рекламу в месенджері. В їхньому контракті є окремий пункт, з якого випливало, що Кум і Ектон можуть піти і отримати всі належні винагороди у вигляді акцій Facebook раніше строку, якщо компанія буде наполягати на “додаткових ініціативах в сфері монетизації”.
За словами співрозмовників WSJ, Ектон при звільненні хотів скористатися цим правом, але відмовився від цієї ідеї, коли Facebook заявила про готовність до юридичних розглядів.
За матеріалами:
Agravery
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас