Долар дешевшає до євро та єни в очікуванні саміту G7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає до євро та єни в очікуванні саміту G7

Валюта
407
Долар США в четвер дешевшає по відношенню до більшості валют розвинених країн, включаючи євро та єну, в очікуванні зустрічі G7 на рівні глав держав та урядів в Канаді.
Євро до 9:25 мск 7 червня коштував $1,1804 у порівнянні з $1,1774 на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку. Напередодні євро додав у цій парі майже 0,5% і досяг максимуму за два тижні.
Зростання євро продовжують підтримувати заяви керівників Європейського центрального банку (ЄЦБ) про можливість завершення програми кількісного пом’якшення до кінця поточного року, пише The Wall Street Journal.
Курс нацвалюти США опустився на 0,2% до єни – до 109,98 єни з 110,18 єни, євро в парі з японською валютою піднявся на 0,1%, до 129,85 єни.
Доларовий індекс ICE знижується на 0,1%.
Саміт “групи семи” почнеться в Ла-Мальбі (Квебек, Канада) в п’ятницю. Як очікується, однією з основних його тим будуть торгові розбіжності шести учасників G7 з США через американські мита на сталь і алюміній.
“Долар опинився під тиском, оскільки напруженість в торгових справах, мабуть, посилюється перед зустріччю G7. Невизначеність у зв’язку з результатом зустрічі зростає, оскільки спостерігається явний конфлікт між США та іншими економіками”, – вважає валютний стратег Societe Generale в Токіо Кіосуке Судзукі.
Тим часом, радник президента США з питань економіки Ларрі Кадлоу назвав торгові розбіжності перед самітом G7 “сімейною сваркою”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас