В Уганді запровадили податок на використання Facebook, Twitter і WhatsApp — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Уганді запровадили податок на використання Facebook, Twitter і WhatsApp

Світ
317
Парламент Уганди ввів податок на використання найпопулярніших в країні соцмереж і месенджерів. Зокрема – Facebook, Twitter і WhatsApp.
Як повідомляє Reuters, необхідність введення податку обґрунтували необхідністю підвищити приплив коштів у бюджет.
Водночас, критики нового закону стверджують, що він спрямований на придушення критики президента Уганди Йовері Мусевені, який править країною з 1986 року.
Користувачів соцмереж зобов’язали платити 200 угандійських шилінгів на день (близько п’яти центів). Це приблизно 19 доларів на рік в країні, де ВВП на душу населення, згідно з даними Світового банку, станом на 2016 рік становив приблизно 615 доларів.
Відзначається, що близько 40% населення Уганди є інтернет-користувачами.
Facebook і WhatsApp користуються в країні широкою популярністю. Критики Мусевені стверджують, що його режим використовує різні тактики стримування політичних дискусій, нехтування громадянських прав і придушення опозиції.
На останніх президентських виборах в Уганді в 2016 році влада заблокувала доступ до Facebook, Twitter і WhatsApp, заявивши, що платформи можуть бути використані опозицією для розпалювання протестів.
Раніше в Ірані суд заборонив використовувати месенджер Telegram. У рішенні йдеться, що Telegram стає «безпечним (місцем – ред.) для скоєння різних видів злочинів».
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас