Гендиректора низки афілійованих підприємств затримали за фінансування "Д/ЛНР" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректора низки афілійованих підприємств затримали за фінансування "Д/ЛНР"

Кримінал
908
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали підприємця, гендиректора низки афілійованих підприємств, який фінансував терористичні організації “Д/ЛНР” і організував на непідконтрольних владі України територіях Донбасу виробництво засобів індивідуального захисту органів дихання.
“Оперативники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки встановили, що генеральний директор низки афілійованих підприємств, частина з яких була на тимчасово окупованих територіях Донеччини, організував виробництво засобів індивідуального захисту органів дихання”, – зазначено в оприлюдненому прес-центром СБУ повідомленні в середу вдень.
Правоохоронці зафіксували, що ділок постачав продукцію, зокрема, незаконним збройним формуванням бойовиків і платив “податки” в так званий бюджет терористів. Співробітники СБУ також задокументували, що частину товару, “зібрану” на непідконтрольній українській владі території, ділок реалізовував державним вугледобувним підприємствам.
Співробітники спецслужби затримали генерального директора підприємства в Києві, куди він приїхав з тимчасово окупованого Донецька у “справах”.
Під час проведення санкціонованих обшуків в офісних, складських приміщеннях за адресами проживання фігурантів справи правоохоронці виявили бухгалтерську та фінансово-господарську документацію, печатки, комп’ютерну техніку та магнітні носії інформації з доказами здійснення протиправної діяльності.
Співробітники СБУ спільно з Державною службою фінансового моніторингу України також заблокували кошти на рахунках суб’єктів господарювання, причетних до проведення операції.
В рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 258-3 Кримінального кодексу України, затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство.
Стаття 258-3. Створення терористичної групи чи терористичної організації. (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а також матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації – караються позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас