Для модернізації інфраструктури управління відходами необхідно EUR3 млрд інвестицій – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для модернізації інфраструктури управління відходами необхідно EUR3 млрд інвестицій – експерт

Казна та Політика
106
Модернізація інфраструктури системи управління відходами, згідно з Національною стратегією управління відходами до 2030 року, вимагає більш ніж EUR3 млрд інвестицій у період 2019-2030 рр., повідомив експерт з управління відходами Нікола Дойчінов на конференції “Нова політика управління відходами – шлях до циклічної економіки”.
За словами експерта, розрахунки проведені в рамках розроблення Національного плану з управління відходами до 2030 року.
За даними Н.Дойчінова, внаслідок нової політики управління відходами тарифи на вивезення сміття для населення зростуть з EUR0,6 на місяць в 2020 році до EUR1,4 на місяць в 2030 році.
Водночас, підкреслив експерт, реалізація нової стратегії вимагає активізації співробітництва з міжнародними фінансовими донорами. При цьому держава також повинна розширити відповідальність виробників, щоб покривати витрати на роздільне збирання та сортування сміття.
Крім того, на думку Н.Дойчінова, потрібно диференціювати екологічний податок на сміттєві звалища, які не відповідають сучасним екологічним вимогам.
У результаті користування такими звалищами стане дорогим, а додаткові кошти, отримані від податку, держава зможе направити на реновацію даних територій, пояснив експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас