Супрун розповіла, як медустанови переходять на фінансування за новою моделлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун розповіла, як медустанови переходять на фінансування за новою моделлю

Казна та Політика
555
У липні фінансування нової моделі почнуть отримувати 149 медичних закладів первинної ланки, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, у 22 областях України. Ці установи 5 червня уклали договори з Національною службою охорони здоров’я.
Про це в Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, пише “Сьогодні”.
“5 червня Національна служба здоров’я завершила укладати з ними договори. Всі вони з липня почнуть отримувати фінансування за новою моделлю – саме туди першими гроші підуть за пацієнтом. А обслуговують в них загалом 8 млн українців”, – заявила Супрун.
За її словами, на 149 установ, з якими сьогодні укладено договори на друге півріччя, буде виділено близько 1,5 млрд грн. Інші заклади охорони здоров’я, як і раніше, будуть фінансуватися через механізм субвенції
“Серед установ першої хвилі – всі установи Києва, кількох обласних центрів – Вінниця, Полтава і Черкаси – і великих міст – Кривий Ріг і Кременчук. Повний перелік договорів буде розміщений на сайті Національної служби здоров’я протягом 5 днів”, – повідомила Супрун.
“З 1 липня вони почнуть працювати за новими правилами. Вперше сімейні лікарі, терапевти і педіатри мають чіткий перелік послуг, які вони повинні надавати, а держава буде оплачувати ці послуги згідно з встановленим тарифом та коригуючими коефіцієнтами”, – сказала Супрун.
За словами в. о. голови МОЗ, в кінці липня Національна служба здоров’я оголосить наступну хвилю підписання договорів з установами, що надають первинну медичну допомогу.
“Для того, щоб підписати договір з НСЗУ і отримувати фінансування за новою моделлю, медустанови повинні стати комунальними некомерційними підприємствами, підключитися до електронної системи охорони здоров’я і підписувати декларації пацієнтів про вибір лікаря первинної медичної допомоги. До кінця року договори повинні підписати всі установи первинки”, – написала вона.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас