Банк Англії розпочне перевірку публічних антикризових планів фінкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії розпочне перевірку публічних антикризових планів фінкомпаній

Світ
84
Найбільшим британським банкам доведеться публікувати власні оцінки їх здатності швидко і безпроблемно згорнути операції у разі кризи, не вдаючись до допомоги платників податків.
Такі звіти фінінститутів будуть проходити відкриту перевірку в Банку Англії, пише газета Financial Times.
Перший раунд публікації британськими банками подібних звітів, ймовірно, стартує в 2020 році, заявив заступник голови Банку Англії Джон Канліф.
За його словами, британська влада має намір дати банкам 2019 рік на адаптацію не тільки до змін, з якими їм доведеться зіткнутися через Brexit, але і до вимоги про відокремлення роздрібних операцій від більш ризикованого інвестиційного бізнесу.
“Ми можемо вимагати, щоб деталі оцінки банками власної здатності безпроблемного припинення операцій були публічними, це забезпечить більш прозорий рух певної фінкомпанії” до чіткого плану згортання операцій, зазначив Дж.Канліф.
“Важливо підкреслити, що це наступний крок до природного розвитку програми антикризових заходів для британських банків”, – заявив він.
Так звані “заповіти” банків (living wills) є важливою частиною регулятивного курсу у Великобританії з часів фінансової кризи. Влада країни вимагала від банків випускати облігації, які можуть бути конвертовані в акції у випадку виникнення проблем у банку, що ставить під загрозу кредиторів, а не бюджетні кошти.
Відокремлення роздрібних операцій від інвестиційних покликане полегшити регуляторам завдання згортання операцій банку у випадку кризи.
Банк Англії розраховує, що до 2022 року комплекс заходів для згортання операцій банків у разі кризи буде повністю діючим.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас