ВТБ і GenerationS запускають корпоративний фінтех-акселератор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ і GenerationS запускають корпоративний фінтех-акселератор

Особисті фінанси
14
Група ВТБ запускає корпоративний фінтех-акселератор на базі GenerationS, найбільшого акселератора стартапів Росії і Східної Європи. Корпоративний акселератор ВТБ спрямований на пошук і розвиток технологічних проектів, чиї рішення можуть бути впроваджені в компаніях групи ВТБ.
В рамках XXII Петербурзького міжнародного економічного форуму угоду про створення акселератора підписали заступник президента-голови правління банку ВТБ Ольга Дергунова і генеральний директор РВК Олександр Повалко.
Угода дає старт збору заявок від стартапів на участь в фінтех-акселератор ВТБ. Подати заявки зможуть стартапи, які розробляють рішення для фінансового та навколофінансового секторів в галузі великих даних, штучного інтелекту, біометрії, блокчейна, інтернету речей, цифровізації бізнес-процесів та інших.
Експерти банку і GenerationS спільно оцінять заявки, відберуть близько 40 найбільш перспективних команд і будуть спільно доопрацьовувати технологічні рішення для подальшої інтеграції в бізнес-процеси компаній групи ВТБ. Під час акселераційної програми з командами працюватимуть фахівці з інформаційних технологій, фінансів, маркетингу, продажів і патентному супроводу.
У березні 2019 ВТБ оголосить переможців – стартапи, які будуть обрані для проведення пілотних проектів в банку. Успішні проекти зможуть претендувати на довгострокове партнерство з ВТБ та інвестиції.
Заступник президента-голови правління банку ВТБ Ольга Дергунова зазначила: «У ВТБ вже є історія партнерства з акселератором GenerationS. З 2015 року банк брав участь в оцінці стартапів разом з іншими корпораціями. В цьому році ми спільно з GenerationS запускаємо власний фінтех-акселератор. Це великий спільний проект, який передбачає новий рівень партнерства. Для банку це чудова можливість знайти та спільно з нашим бізнесом доопрацювати інноваційні рішення таким чином, щоб вони могли бути легко вбудовані в бізнес-процеси і клієнтські сценарії».
«Створення корпоративного акселератора ВТБ – стратегічний крок в реалізації державної ініціативи щодо адресного впровадження розробок малих інноваційних компаній в бізнес-процеси великих гравців. РВК готова надати експертну підтримку у роботі з інструментами «відкритих інновацій», щоб забезпечити корпоративним партнерам конкурентні переваги на глобальному ринку», – підкреслив генеральний директор РВК Олександр Повалко.
Заявку на участь у корпоративному акселераторі ВТБ можна заповнити на сторінці.
Збір заявок із 24 травня до 31 серпня 2018 року.
За матеріалами:
ВТБ Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас