Панамський канал побив історичний рекорд за кількістю вантажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Панамський канал побив історичний рекорд за кількістю вантажів

Світ
374
Адміністрація Панамського каналу зареєструвала новий рекорд з транспортування вантажів через межокеанську артерію. Як повідомив голова адміністрації Хорхе Луїс Кіхано, в травні через канал пройшли 1,23 тис. суден, які перевезли в цілому 38,1 млн тонн вантажу, повідомило іспанське інформагентство EFE.
“Це нове історичне досягнення: ще одне підтвердження довіри морських вантажоперевізників до Панамського каналу”, – зазначив Кіхано.
Найбільший внесок у встановлення рекорду зробили морські судна-контейнеровози, які перевезли через канал 13,8 млн тонн вантажу.
Попередній рекорд Панамського каналу був зареєстрований в січні 2017 року: тоді через артерію пройшли 1,26 тис. суден, на борту яких знаходилося 36,1 млн тонн вантажу.
26 червня виповниться рівно два роки з того моменту, як почався рух новими шлюзовими каскадами Панамського каналу. Роботи з розширення Панамського каналу почалися в 2007 році. Кожен з нових шлюзів має 18,2 м в глибину, 426,7 м завдовжки і 54,8 м завширшки, що дозволяє проходити через них судам, які вміщують до 14 тис. контейнерів.
За даними аналітичного агентства Alphaliner, проект будівництва нових шлюзів вартістю 5,5 млрд доларів забезпечив маршруту через Панаму домінуючу роль на глобальному ринку контейнерних перевезень, повернувши трафік, що переорієнтувався на Суецький канал.
На сьогоднішній день частка Панамського каналу оцінюється в 72% сукупного трафіку з Азії, у січні 2016 року на Панамський канал припадало 48% трафіку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас