Україна попросила США скасувати мита на імпорт металопродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна попросила США скасувати мита на імпорт металопродукції

Казна та Політика
276
Україна проводить з США переговори про виведення з-під дії введених мит на імпорт алюмінію і сталі.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Відзначається, що з 4 червня заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська знаходиться в Сполучених Штатах Америки з робочим візитом.
“Головна тема запланованих двосторонніх зустрічей – виключення з-під дії введених США обмежувальних заходів української металургійної продукції”, – йдеться в повідомленні МЕРТ.
Для цього заплановані зустрічі з представниками Міністерства торгівлі, Державного департаменту та Офісу Торгового представника США.
“Уряд і Мінекономрозвитку велику увагу приділяють постійному діалогу між Україною і США щодо поліпшення умов і розширення можливостей доступу української продукції, включаючи металургійну, на ринок США. Адже для української продукції американський ринок є традиційним”, – відзначають в міністерстві.
Нагадаємо, з 23 березня 2018 року США ввели додаткове мито в розмірі 25% на імпорт певних видів металопродукції з метою захисту внутрішнього ринку США. Рішення було прийнято за результатами проведення Міністерством торгівлі США розслідування про вплив імпорту сталі на національну безпеку США, яке було ініційовано в квітні минулого року.
Документом також передбачена можливість виключення або перегляду умов/ставок захисного мита для окремих країн за умови, якщо ці країни мають вагомі зв’язку з США в сфері безпеки.

Довідка Finance.ua:

  • Експорт товарів в США в першому кварталі 2018 року склав $218,9 млн і виріс на $25,6 млн.
  • Протягом останніх трьох років в США було експортовано української металопродукції на суму: в 2015 році – $119,6 млн, в 2016-му – $89,7 млн, в 2017-му – $175,6 млн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас