Відсутність траншу МВФ залишить Україну без кредитів – Dragon Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсутність траншу МВФ залишить Україну без кредитів – Dragon Capital

Казна та Політика
711
Міністерство фінансів України не зможе розмістити нові єврооблігації без підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ). Таку думку висловив генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.
За його словами, за останні два місяці єврооблігації України істотно впали в ціні: цінні папери, розміщені в вересні 2017 року, в даний час торгуються по 92% від номіналу. Папери розміщувалися з дохідністю 7,375% річних, тоді як нинішня ціна відповідає прибутковості 8,35% річних.
Аналогічна проблема і у приватних позичальників: разом з падінням суверенних євробондів впали ціни і на корпоративні. Тому “вікно” для приватних компаній теж закрилося.
“Цьому є як внутрішні причини – зазначене зволікання з МВФ, так і зовнішні – ставки зростають у всьому світі, зміцнюється долар США”, – зазначив Фіала.
Як відомо, у Верховній Раді вже йде розгляд поправок до закону про Антикорупційний суд, ухвалення якого є структурним “маяком” у програмі МВФ. Планується, що документ буде схвалений в четвер, 7 червня. При цьому прем’єр-міністр Володимир Гройсман погрожує піти у відставку, якщо не буде ухвалено закон про Антикорупційний суд.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас