Штраф, пеня і компенсація: Нафтогаз вимагає від Київенерго сплати всієї суми боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штраф, пеня і компенсація: Нафтогаз вимагає від Київенерго сплати всієї суми боргу

Енергетика
374
Заборгованість ПАТ “Київенерго” перед НАК Нафтогаз становить 4,8 млрд грн. У цю суму входять 1,2 млрд грн штрафів та пені, які повинні були бути сплачені в рахунок гарячого водопостачання.
Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, якого цитує прес-служба столичної влади.
Він нагадав, що “Нафтогаз” відмовляється укладати договір на постачання газу з Київтеплоенерго на постачання блакитного палива, поки остання компанія не візьме на себе борги, накопичені старим підприємством ПАТ Київенерго.
У НАК Нафтогаз хочуть отримати виплату всього боргу в сумі 4,8 млрд грн. У цю суму входять 1,2 млрд грн штрафів і пені, 1,1 млрд грн – борг за призначені субсидії і пільги, який повинен оплачуватися з бюджету. Решта суми є заборгованістю населення та інших компаній.
Пантелєєв сказав, що з 1 червня Київтеплоенерго повинно було відновити подачу гарячої води в будинки, в яких були проведені гідравлічні випробування. Однак через відмову НАК Нафтогаз укладати договори з новим підприємством Київтеплоенерго більше ніж 3 тисяч багатоповерхівок столиці досі залишаються без гарячого водопостачання.
Для вирішення даної проблеми столична влада звернулися до Кабміну і сподівається знайти рішення в сформованій ситуації.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас